Home / Voorrangssysteem (VRS)

De oplossing

Met het Voorrangssysteem (VRS) van Het Vierde Huis kun je als gemeente, woningcorporaties of urgentiecommissies mensen die haast hebben bij het zoeken naar een woning efficiënt, makkelijk en op een veilige manier helpen met het registreren en beoordelen van hun urgentie-aanvraag. En ook makkelijk de werkprocessen inrichten binnen de AVG-richtlijnen.

 

Hoe werkt het Voorrangssysteem?

Via www.urgentiewijzer.nl kunnen woningzoekenden een urgentie-aanvraag indienen. Deze aanvragen komen binnen in het Voorrangssysteem, waarin de verschillende behandelaars van de urgentie-aanvragen werken. Alle betrokkenen krijgen taken in het systeem en ook de termijnen worden bijgehouden en bewaakt. Door gebruik te maken van één systeem, weet je zeker dat de juiste conclusies getrokken worden.

 

Veilige toegang

Met een geautoriseerde inlog krijgt elke partij die in het aanvraagproces een rol heeft, toegang tot slechts die informatie van het dossier die strikt noodzakelijk is. Denk aan een keuringsarts van de GGD of een urgentiecommissie.

 

  • Het voorrangssysteem geeft medewerkers een seintje voor acties die ze moeten doen;
  • het voorrangssysteem geeft inzicht en overzicht in verloop, status en de termijnen van de aanvragen (werkproces);
  • veilige inlog met autorisatie en authenticatie voor alle participanten in de voorrangsverlening zoals instanties, gemeentes e.d.;
  • dossieropbouw voor juridische verantwoording
  • privacy- en beveiliging vanuit de AVG en Overheid.

Meer weten?

Ik vertel je graag meer!

Hilmar Giesen