Home / Over ons

Specialist in urgente woonproblemen

Mensen die dringend een andere woning nodig hebben, kunnen een urgentieverklaring aanvragen. Dit is vaak een ingewikkelde kwestie en de uitkomst kan een grote persoonlijke impact hebben. Wij bieden gemeenten specialistische ondersteuning op het gebied van urgente woonproblemen, door complexe wet- en regelgeving inzichtelijk te maken voor woningzoekenden en hen bij aanvragen te begeleiden. Onze onafhankelijke urgentiecommissie beoordeelt iedere aanvraag, met uitgebreide kennis van de lokale regelgeving. Met vaste procedures zorgen we voor een eerlijke en gelijke behandeling voor iedereen. Zo weten woningzoekenden snel of – en hoe – ze een aanvraag kunnen indienen, en kunnen gemeenten erop vertrouwen dat hun dienstverlening optimaal is.

Missie

Bij Het Vierde Huis vinden wij het belangrijk dat woningzoekenden een ander huis krijgen, wanneer dat echt nodig is. Daarom staan wij in onze urgentiedienstverlening voor persoonlijke aandacht, houvast en richting. Voor ieder mens met een urgent woonprobleem.

Wie­ zijn wij?

Onze klanten waarderen onze jarenlange kennis, expertise, betrokkenheid en kwaliteit. Met een team van 30 personen werken wij vanuit ons kantoor in Weesp en op locatie in diverse gemeenten aan de realisatie van onze missie. Dit doen wij voor 49 gemeenten in het hele land. Wij geloven in het benutten van een ieders kracht. Daarom ondersteunen wij met onze uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring gemeenten precies opmaat. Zo kunnen zij gerust met andere zaken verder. In de samenwerking schakelen we wanneer wij elkaar nodig hebben, wisselen we kennis uit en onderhouden we korte lijnen. Met als doel woningzoekenden zo goed en eerlijk mogelijk te helpen.

Het Vierde Huis en WoningNet

Het Vierde Huis is een onafhankelijke stichting die samen werkt met WoningNet voor een effectieve en efficiënte dienstverlening. Met gezamenlijke kennis en expertise worden gemeenten, corporaties en woningzoekenden optimaat bediend. De uitvoering van urgentie- en voorrangdiensten wordt integraal ondersteund vanuit WoningNet VRS en WoningNet WRB.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder!

Jachonja van der Poel