Home / Wat gebeurde er bij Het Vierde Huis in 2022?

12 januari 2023

Wat gebeurde er bij Het Vierde Huis in 2022?

Het aanhoudende woningtekort, de nasleep van de Toeslagenaffaire, het versneld huisvesten van statushouders in de gemeente Utrecht; 2022 was voor Het Vierde Huis op z’n zachtst gezegd een behoorlijk dynamisch jaar. Met een gedreven en enthousiast team hebben wij gewerkt aan talloze uitdagende projecten bij de inmiddels 47 gemeenten waar wij onze dienstverlening voor uitvoeren. Van verschillende kanten kregen we vragen en stonden we onze opdrachtgevers bij met raad en daad in complexe situaties. En het aantal gemeenten dat ons weet te vinden voor deskundig advies en ondersteuning blijft groeien!

Het is daarom niet vreemd dat ook het team van Het Vierde Huis dit jaar fors is gegroeid met twaalf nieuwe collega’s. We zijn erg blij dat een paar oud-collega’s weer zijn teruggekeerd en ook hebben een aantal mensen de overstap naar ons gemaakt vanuit het klantcontactcentrum van onze zusterorganisatie WoningNet. Het afgelopen jaar was ook voor ons als team niet zonder uitdagingen, maar dankzij de enorme collegialiteit hebben we elkaar daar ongelofelijk goed in geholpen. Ons mooie nieuwe kantoor aan de Nesland in Weesp is een fijne plek om bij elkaar te komen en met elkaar te werken.

Een kleine mijlpaal was ook het kennisevent dat wij afgelopen december hebben georganiseerd. Ruim 60 belangstellenden van gemeenten, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties uit het hele land waren in Utrecht bijeen om verfrissende ideeën te delen en een beter perspectief te krijgen op urgentiedienstverlening en de doorstroming in de sociale woningmarkt. Wij kijken met veel plezier terug op een geslaagde bijeenkomst met enthousiaste deelnemers en sprekers.

Ook 2023 belooft weer een enerverend jaar te worden! We trappen af op 16 januari a.s. wanneer we in alle 14 gemeenten in de Stadsregio Amsterdam starten met de aanvragen van de Start & Situatiepunten in het kader van het nieuwe woonruimteverdeelsysteem dat live gaat. En we beginnen onder andere bij de gemeente Zoetermeer, waar wij medewerkers en aanvragers zullen bijstaan in het urgentieproces. Met de fijne en talentvolle collega’s van Het Vierde Huis heb ik daar alle vertrouwen in!

Wij hopen ook dit jaar weer veel mensen goed op weg te kunnen helpen met hun vraagstukken over urgentie. En wij ontmoeten graag onze samenwerkingspartners en andere belangstellenden bij de volgende editie van ons kennisevent in 2023. Wij houden jullie op de hoogte.

Tot slot, wensen wij iedereen alle goeds toe voor het nieuwe jaar. Hopelijk tot gauw!

Meer weten?

Wij helpen je graag verder!

Jachonja van der Poel