Home / Een nieuw perspectief op woonurgentie

16 juni 2022

Een nieuw perspectief op woonurgentie

Op donderdag 8 december a.s. geven inspirerende sprekers vanuit verschillende invalshoeken hun visie op de rol van gemeenten en woningcorporaties bij urgentiedienstverlening. Een verfrissend programma vol praktijkverhalen en ideeën om zelf een volgende stap te zetten. En natuurlijk is er volop ruimte voor netwerken. Wij nodigen je graag uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn! Meer informatie en aanmelden: Kennissessie | Een nieuw perspectief op woonurgentie.

Een frisse blik op woonurgentie
Het woningtekort is groot. Vooral mensen met lagere inkomens en kwetsbare burgers dreigen buiten de boot te vallen. En het aantal woningzoekenden met een acuut woonprobleem neemt alsmaar toe. Vooral deze categorie leidt tot hoofdbrekens bij gemeenten en woningcorporaties. Wonen is een grondrecht en het is de verantwoordelijkheid van gemeenten om samen met woningcorporaties en maatschappelijke organisaties invulling te geven aan het beleid en de uitvoering daarvan. Dat blijkt in de praktijk steeds lastiger. Het is een complex speelveld waarin gemeenten de juiste balans moeten vinden tussen wat rechtvaardig is en sociaal acceptabel. De uitvoering vraagt om werkbare regels en procedures, (digitale) toegankelijkheid voor medewerkers én woningzoekenden, en een efficiënte manier van werken, zonder daarbij de menselijke maat uit het oog te verliezen. Genoeg redenen om met een frisse blik naar urgentie(dienstverlening) te kijken. Wat kun je als organisatie zelf doen? En wat doe je samen met andere partijen?

Mis het niet!
Wil je alvast een plaats reserveren? Je kunt je via de link hierboven aanmelden. Deelname is gratis.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder!

Jachonja van der Poel